Downloads

Nieuwsbrieven, onderzoeksrapporten en andere stukken die te maken hebben met de mogelijke woningbouw op de Antes-locatie.

Nieuwsbrieven

Na een laatste papieren brief in december 2021 versturen wij onze nieuwsbrieven digitaal. Wilt u deze ook ontvangen, abonneer u dan rechts op deze pagina. 

Participatie

De opbrengsten van de participatie staan in een Participatierapport met een groot aantal bijlagen, dat hieronder als één PDF te downloaden is.
Enkele belangrijke tussenresultaten deelden we gaandeweg het participatietraject al via deze website en zijn hieronder ook nog als afzonderlijke bijlagen te downloaden. 

Onderzoeken

Om na te gaan of woningbouw op deze locatie haalbaar is, zijn meerdere onderzoeken nodig. Er zijn al enkele ‘quick scans’ uitgevoerd. Mocht woningbouw mogelijk lijken, dan is een wijziging van het Bestemmingsplan (vanaf 1 juli 2022 Omgevingsplan) nodig. Hiervoor zijn nog meer onderzoeken verplicht. De belangrijkste afgeronde onderzoeken delen wij met u op deze website.

Overige

Inspiratie

Er zijn in Nederland diverse voorbeeldlocaties waar voormalige zorglocaties zijn getransformeerd naar succesvolle gemengde woon-zorggebieden. Eén daarvan is het landgoed Duin & Bosch in Castricum waar Parnassia Noord-Holland actief is. Na een jarenlange herontwikkeling is dit een prachtig voorbeeld van een locatie waar de zorggebouwen goed samengaan met wonen, ondernemen en recreatie.

Voor de mogelijke woningbouw op een deel van de Antes-locatie in Poortugaal kan Duin & Bosch, hoewel het net als Woonzorgpark Bloemendaal niet 1-op-1 te vergelijken is met de locatie in Poortugaal, inspiratie bieden. We geven u hier graag een beeld van in onderstaande video. Deze video heeft dus geen betrekking op Poortugaal maar laat zien hoe wonen en zorg goed samen kunnen gaan.

Klankbordgroep Omwonenden

Los van dit traject over de mogelijke woningbouw op de locatie voert Antes met buurtbewoners gesprekken over specifiek de zorgverlening. Downloads over deze ‘Klankbordgroep Omwonenden’ vindt u op de website van Antes.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief. U kunt zich desgewenst op ieder moment weer afmelden voor de nieuwsbrief.